Voormalige projecten

Amstelhuis

Ben je al 70+? En wil je nu wel eens aan de Amstel wonen?

Dat kan! Want Cocon Vastgoed Management B.V. realiseert een uniek woonproject voor ouderen aan de Amstel: het Amstelhuis. Op de plaats van het vroegere Tabitha komen 120 sociale huurwoningen voor senioren. Wanneer kom je in aanmerking ?

Als je ouder bent dan 70 jaar en een (lichte) zorgvraag hebt.
Als je ouder bent dan 80 jaar.
Als je zelfstandig wilt wonen in een seniorenproject (met zorg-op-maat).
Als je inkomen passend is voor een sociale huurwoning, met of zonder huurtoeslag.

Geeft Het Amstelhuis een Roze Randje

In de stad, bekend om haar diversiteit en tolerantie, vinden LHBT-ers hier een plek om veilig en plezierig te wonen voor een sociale prijs. Je woont zelfstandig, je hebt goed gezelschap, je kunt een beroep doen op elkaar. Je woont hier met voldoende gelijkgestemden om jezelf te kunnen zijn. Dit project is bedoeld voor ouderen, die positief bij het leven betrokken zijn. Al ben je minder vitaal dan vroeger, je belangstelling voor de wereld om je heen en je medemens is niet verdwenen. Want daar gaat het hier óók om, samen kleur geven aan het leven.

Zelfstandig wonen en zorg inkopen

Ouderen van nu zijn fitter en willen langer actief deelnemen aan het leven. Ze willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar niet in een isolement raken. Hier kun jij je mét jouw eigen leefstijl thuis voelen en zo nodig rozevriendelijke zorg-op-maat krijgen. Cocon werkt samen met outForever om hier ook voor roze ouderen een goed woonklimaat te creëren. Je woont zelfstandig, je hebt goed gezelschap, je kunt een beroep doen op elkaar en als het nodig is kun je (roze)zorg inkopen.

Woningen

Het merendeel van de woningen zijn rond de 30m2, geschikt voor één persoon. De standaardwoningen hebben een huiskamer met open keuken, een kleine slaapkamer en een badkamer die geschikt is voor ouderen. Er zijn ook enkele grotere woningen geschikt voor samenwonenden. Het Amstelhuis heeft drie liften, een binnenterrein en twee grote dakterrassen met fantastisch uitzicht over de Amstel.

Openbaar vervoer

Tramlijn 3 stopt voor de deur en brengt je in een paar minuten naar de Dappermarkt of de Albert Cuyp-, het Concertgebouw of het OLVG.

Het Amstelhuis biedt ook nog:

  • een ouderensociëteit om koffie te drinken;
  • een restaurant om samen te dineren;
  • thuiszorg, waar wel of geen gebruik van gemaakt kan worden;
  • een fitnessruimte met begeleiding;
  • een praktijk voor fysiotherapie;
  • een werkplaats voor de doe-het-zelver;
  • alarmopvolging;
  • een wasserette;
  • een bewonerscommissie.

Wil je wonen in Het Amstelhuis en voldoe je aan de toewijzingseisen die hierboven staan? Dan kun je je via outForever opgeven, door een mailtje te sturen naar amstelhuis@outforever.nl. We brengen je in contact met de verhuurder en in contact met de andere LHBTkandidaten.

De Witte Kaap

Het project De Witte Kaap is gestopt en gaat niet meer door.

Er bleek een leuke groep mensen geïnteresseerd in de mogelijkheden van wonen in De Witte Kaap, op het haveneiland, achter op IJburg. Volop voorzieningen in de buurt en een sneltramverbinding met het CS. Voordelen genoeg, een goeduitziende nieuwe woning tegen een sociale huurprijs. Maar…toen we met de groep de woningen van de Alliantie mochten bezichtigen bleken er ook grote nadelen te zijn.

De woningen hebben geen eigen buitenruimte, geen balkon waar je op kunt zitten. Verder liggen de voordeuren aan galerijen rond een vierkant overdekt atrium. Even doortochten met frisse lucht zou dus niet kunnen. Er was ook nog weinig bekend over wat er precies voor de neus van de bewoners zal worden gebouwd. Dàt er gebouwd zal worden staat als een paal boven water. Maar dat het uitzicht over het water daarbij verloren gaat is ook meer dan waarschijnlijk. Niemand uit de groep van ongeveer 17 belangstellenden wilde er wonen en de Alliantie besloot om de woningen dan gewoon via Woningnet te verhuren.

Niemand uit de groep bleek ook acuut een woning nodig te hebben, dat speelt ook een grote rol, zo merkten we . Voor outForever een leermoment. Verhuizen is een hele klus en als je denkt naar je ‘laatste’ woning te gaan, wil je heel graag dat je erop vooruit gaat. Dat was bij velen niet het geval.

Hoe nu verder?

Intussen heeft wethouder Ivens gezegd dat hij ook mogelijkheden voor zelfbouw voor huurders wil creëren. Dat klinkt outForever als muziek in de oren. We gaan daar zeker over praten en kijken wat de mogelijkheden zijn. OutForever is bereid het initiatief te nemen voor een zelfbouw-huurproject en wil hiervoor een coöperatieve vereniging van huurders vormen.

Het project De Witte Kaap is gestopt en gaat niet meer door.